071 - 203 22 56
info@ri-organizing.nl

Feestdagen Geldstress……

Kijk jij -door financiële problemen- nu al tegen de feestdagen op? Herken jij de situaties die ik hieronder beschrijf? Een oplossing heb ik niet…helaas. Bedenk dat iedereen in jouw situatie terecht kan komen en ga uit van wat jij nu belangrijk vindt. Wees open over je financiële pijn en maak duidelijk dat het in elk geval dit jaar jou niet gaat lukken om heel luxueus uit je dak te gaan met de feestdagen.

Sinterklaas

De cadeauboeken van de welbekende speelgoedgiganten vallen met een klap op de mat en je kids gaan helemaal uit hun dak.

De dikke kleurige speelgoedcatalogus wordt veelvuldig doorgebladerd en bij iedere wens wordt een kruisje of naam gezet .  Je ziet de glans in de ogen van je kind bij elk mooi stuk speelgoed dat het tegenkomt.  Het is nog niet eens halverwege November, maar de wensenlijst voor Sint wordt nauwkeurig voorbereid en lijkt iedere dag langer te worden.  Sinterklaasavond wordt binnen de familie altijd uitgebreid gezamenlijk gevierd.  Jouw neefjes en nichtjes zullen (is je nu al verteld) wederom mateloos bedolven worden onder hun wensen. Jij bent dit jaar ontslagen en daarom  hebben jullie het niet breed, jouw kids zullen genoegen moeten nemen met minder.  Je ziet nu al op tegen het traditionele familie Sinterklaasavondje….

Voor gezamenlijke Pakjesavonden kun je een vast aantal pakjes en maximum geldbedrag af spreken voor de kids.  Geef je als volwassenen elkaar ook cadeaus, dan zijn er echt gratis alternatieve cadeaus te bedenken, bijvoorbeeld zelfgemaakte cadeaubonnen.  Denk aan bijvoorbeeld een cadeaubon voor oppassen, tuinonderhoud, hulp met klussen etc.

Kerst

Ogenschijnlijk gaat alles okay met je, maar je kampt met schulden en loonbeslagen, je 13e maand kun je dus vergeten en je hebt  geen ruimte gehad om geld te reserveren voor de feestdagen.   Niemand weet van jouw schuldensituatie en het is dit jaar jouw beurt voor het traditionele Fabuleuze Vrienden Kerstdiner op 2e kerstdag . Al jaren brengen jullie op deze wijze je 2e kerstdag door. Gezelligheid kent geen tijd, alles kan,..  De vaste vriendengroep bestaat  inmiddels uit 30 man totaal. De stress is nu al voelbaar, je weet niet hoe je dit financieel moet rondbreien. Het liefst cancel je de hele santekram.

Heb je schulden, hoe moeilijk het ook is, wees daar open over.  Zo wek je ook geen verwachtingen waar je niet aan kunt voldoen. Denk niet in problemen, maar in oplossingen: stel bijvoorbeeld voor dat iedereen wat meeneemt. Maak lootjes voor voor-, hoofd- en nagerechten en laat iedereen een lootje trekken. Het geeft veel voorpret en laat het luxueuze even voor wat het is. Gezelligheid hoeft niet duur te zijn.

Oud &Nieuw

Je wilt zo graag mee naar dat onwijze gave Nieuwjaarsbal.  Iedereen gaat! Als jij niet gaat, zit je heel zielig in je eentje op oudejaarsnacht in je eentje op de bank te zappen tussen alle nieuwjaarsconferances en tv shows. Het feest kost 300 EUR all in, en galakleding is verplicht….

Je hebt geen rooie cent te makken….

Vraag jezelf af of je het waard vindt zo’n bedrag te besteden aan een avondje uit. Is het voor jou zo belangrijk te gaan?  Galakleding kun je ook huren als kopen voor jou geen optie is. Als je iedere maand 50 euro opzij zet dan kun jij gewoon naar dat gala, zonder je zorgen te maken of je de volgende dag nog wel kunt pinnen…..

Leave A Comment

Protected by WP Anti Spam