071 - 203 22 56
info@ri-organizing.nl

muzieknoot

“……eerlijk zullen we alles delen…suikergoed en marsepein….”

Mijn jongste gelooft al 2 jaar niet meer in de Goedheiligman, maar “Pakjesavond” blijft magisch. De voorbereidingen naar ons gezellige avondje vergden dit keer meer van mij als moeder dan voorgaande jaren….kamers gingen op slot, sommige kasten waren ineens verboden terrein en de spanning was er een van gezelligheid en saamhorigheid. De eerste zelfgeschreven Sinterklaas gedichten zijn plakboekwaardig, een herinnering is geboren…………

Gelukkig zijn wij…dat we ons dit soort avondjes kunnen veroorloven. De zak met cadeautjes van de Sint was dit jaar weliswaar minder gevuld, maar de inhoud liegt er niet om…..

Ik gun toch iedereen zo’n gezellig avondje met het gezin, maar ik heb ook makkelijk praten. Wij kunnen die cadeautjes en de extraatjes betalen en dat doen we dan ook zonder schuldgevoel. Want het kan….

Uit het meldpunt Kinderarmoede, onlangs gestart door de Kinderombudsman, zijn de eerste nieuwsberichten ontmoedigend. We weten via de media dat 1 op de 9 of 10 kinderen opgroeit in armoede en we reageren allen geshockeerd. Kinderen kunnen geen kinderen meer zijn, de onschuldige vreugde wordt vervangen door leugentjes, leugentjes uit schaamte. Het is toch onvoorstelbaar dat er kindertjes zijn, die de dag na Pakjesavond in de kring vol trots vertellen dat hun wensen vervuld zijn, terwijl ze het in werkelijkheid moesten doen met misschien slechts een goedkope chocoladeletter of in het ergste geval niets. Hoe zou jij het vinden als jouw kind uit schaamte cadeautjes verzint om maar niet af te gaan?

Gelukkig zijn er veel initiatieven in Nederland om kinderen uit arme gezinnen onvergetelijke tijden te bezorgen. Zo ook de Stichting Sinterklaas Kapoentje. Wat een prachtig doel: kinderen die het al zwaar hebben en voor wie cadeautjes krijgen een utopie is, toch een spiksplinternieuw cadeautje te kunnen geven. Er is geen groter cadeau voor volwassenen dan de glimlach van een kind.

Bent jij het daarmee eens? Denk dan niet te lang na en doneer aan deze Stichting een kleine bijdrage aan de glimlach van een kind. Het zou zomaar voor jouw buurkindje kunnen zijn……

Hoe eerder in het jaar wij wat doneren, hoe meer cadeautjes er op 5 december 2013 zullen zijn. Hoe meer cadeautjes, hoe minder kindjes de dag na Pakjesavond uit schaamte blosjes op de wangen hebben, maar juist met blosjes van blijdschap over hun cadeautje kunnen vertellen!

Meer lezen over deze Stichting? Klik op de link.

Maart, 2013 Francine Nijkamp

Leave A Comment

Protected by WP Anti Spam