071 - 203 22 56
info@ri-organizing.nl

Waarom zou een werkgever een budgetcoach inhuren voor werknemers die door loonbeslagen financieel in de knoei komen? En waarom zou een werknemer hulp aannemen van zijn werkgever? Zijn financiële problemen niet een privé-aangelegenheid?

Nou….ja  uiteraard zijn financiële problemen niet iets waar je graag met je werkgever over praat. Maar… er zijn inmiddels voldoende onderzoeken gedaan naar de effecten op de werkvloer. Gemeentelijke Schuldhulpverleningsinstanties gaan zelfs samenwerkingsverbanden aan met werkgevers! In deze, economisch zware tijd, krijgen steeds meer mensen te maken met financiële problemen. Alles wordt duurder, salarisverhogingen zijn minimaal, het vet is inmiddels van de botten verdwenen.

Wat dat met je doet, financiële problemen? Wat dacht je van:

 • depressie
 • slapeloosheid
 • desinteresse
 • afwezigheid
 • fraudegevoeligheid
 • ongemotiveerd
 • laag zelfbeeld
 • laag concentratieniveau

Toch wel zorgelijk als medewerkers op de werkvloer er niet helemaal bij zijn door geldproblemen. En niet te vergeten het extra werk waar werkgevers mee opgezadeld worden als er loonbeslagen binnen komen. Werkgevers zijn verplicht om aan loonbeslagen mee te werken. Je zou denken, hop betalen en inhouden op het salaris, maar zo werkt het helaas niet. Wetgeving zorgt ervoor dat vele administratieve handelingen moeten worden gedaan door de salarisadministratie. En dat wordt alleen maar meer. Veel meer mensen krijgen nu te maken met loonbeslagen, maar als werkgever wil je dat je werknemer productief blijft, zijn gedachten kan focussen op waar hij voor aangenomen is.

Budgetcoaches kunnen heel snel inschatten wat de financiële situatie is. Er wordt gekeken of de thuis-administratie op orde is, of er optimaal gebruik gemaakt wordt van regelingen en toeslagen, of schulden al dan niet problematisch zijn en kunnen snel doorverwijzen naar een passend traject. Of dat nou een budgetcoachtraject is of begeleiding naar schuldhulpverlening. Er wordt contact opgenomen met evt. beslagleggers en er wordt berekend of de werknemer niet onder de bestaansnorm komt door de beslagleggingen.

De budgetcoach ontzorgt de werkgever en ondersteunt de werknemer in het vinden naar een passende en realistische oplossing. Niet meer en niet minder.

Vandaag heeft Please Payroll bekend gemaakt met mij in zee te gaan voor de werknemers die financiële problemen hebben. Een mooi project en een fantastisch begin van het nieuwe jaar voor mij en de budgetcoaches waarmee ik samenwerk.

Hierbij het persbericht! Ik hoop van harte dat meerdere werkgevers het voorbeeld van Please Payroll volgen, zodat werknemers kunnen ondervinden hoezeer hun werkgever bij hen betrokken is en ze juist wil helpen. Goed werkgeverschap dus!

6 Comments

 1. Anneke de Bruijn-Reply
  januari 3, 2013 at 7:08 pm

  Fantastisch francine! Van harte gefeliciteerd!!!

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

  Op 3 jan. 2013 om 19:07 heeft Ri-Organizing het volgende geschreven:

  > >

 2. januari 4, 2013 at 6:48 am

  Hier ben ik het helemaal mee eens. Een budgetcoach inhuren is voor de werkgever een relatief kleine investering.

  Die relatief kleine investering kan er voor zorgen dat de mensen die hulp nodig hebben deze hulp vroegtijdig krijgen, waardoor de investering voor een budgetcoach de enige investering blijft.

 3. Jacqueline Martens-Reply
  januari 5, 2013 at 2:52 pm

  Beste Francine,
  Gefeliciteerd met dit mooie begin voor jou ! Heel veel succes met deze opdracht! Ik kan niet wachten om ook aan de slag te gaan als ik over een paar maanden mijn opleiding heb afgerond.

  Groet, Jacqueline

 4. Tineke van den Tillaart-Reply
  januari 6, 2013 at 8:46 pm

  Beste Francine,
  Gefeliciteerd met het binnenhalen van deze mooie opdracht! laten we hopen dat meer werkgevers gaan inzien dat grote schulden bij werknemers voorkomen kunnen worden door het tijdig aanbieden van een budgetcoachtraject. Ik ga je blogs volgen.

  • januari 6, 2013 at 9:09 pm

   Dank je wel Tineke. Deze blog heeft ook die insteek….meerdere werkgevers attenderen op budgetcoaching en wat zij voor hun werknemers kunnen betekenen!

 5. januari 7, 2013 at 9:33 am

  Hallo Francine,

  Van harte gefeliciteerd met deze opdracht.
  vrgr Rinie Roosloot

Leave A Comment

Protected by WP Anti Spam