071 - 203 22 56
info@ri-organizing.nl

RECTIFICATIE Budgetcoaches & Beschermingsbewindvoerders: Petitie naar een dialoog….en verder met de NVVK?

23 november 2012; Rectificatie….

Op verzoek van de auteur van de petitie, Emile den Os, heb ik uit zijn tekst een van de beroepsverenigingen verwijderd. Dit doe ik met tegenzin, omdat ik van mening ben dat de heer den Os niets kwaads bedoelt met zijn petitie, die ik alsnog van harte blijf ondersteunen.

Als ondernemer ben ik volledig onafhankelijk en distancieer ik mij van alle meningen die voortkomen uit beroeps- en brancheverenigingen. Deze petitie heb ik slechts gepubliceerd omdat ik het initiatief van de heer Den Os ondersteun, niets meer en niets minder.

Francine Nijkamp

Naar aanleiding van de berichten in de media afgelopen zomer, die ervoor zorgden dat wij – zelfstandige budgetcoaches en beschermingsbewindvoerders, – over éán kam werden geschoren, schreef ik 31 augustus jl. in mijn blog een open brief aan onze geachte mevrouw de Kock…   Inmiddels is het bijna december en nog steeds wordt mijn blog veel gelezen. Supergaaf vind ik dat. En dan is daar  ineens die petitie en het verzoek of ik de tekst via mijn blog wil publiceren. Natuurlijk wil ik dat…..

Hieronder de tekst. Steun jij deze petitie? Wordt dan lid van de Linkedingroep En verder…..met de NVVK? en geef je stem!

“Stop  verdachtmakerij  door NVVK en BPBI van bonafide Budgetcoaches, schuldhulpverleners en bewindvoerders, die geen lid zijn!

Ondergetekende budgetcoaches, budgetbeheerders, schuldhulpverleners en bewindvoerders, die geen lid zijn van brancheverenigingen NVVK en BPBI, zijn het beu om steeds weer door de NVVK in een kwaad daglicht te worden gesteld.

Het is voor kleinere ondernemers en instellingen in de financiële zorgverlening onmogelijk de extreem hoge audit- en lidmaatschapskosten van de NVVK en BPBI te voldoen.

Voor de veelal gesubsidieerde leden van de NVVK en de BPBI is het geen probleem om deze kosten te betalen uit door de overheid betaalde bijzondere bijstand voor cliënten.

Zo zijn deze brancheverenigingen verworden tot een ‘old boys network’, waar de ‘eigen markt met gevestigde belangen’  op oneigenlijke wijze wordt veiliggesteld.

En weet men discussies over (niet)geleverde kwaliteit van haar eigen leden te voorkomen.

De onvermijdelijke reactie hierop in de vorm van de opkomst van belangenverenigingen voor kleinere spelers (o.a. Anibus en NBPB) lijkt door hen te worden beantwoord met ongenuanceerde, niet op feiten gebaseerde (media) uitspraken m.b.t de kwaliteit van deze kleinere spelers.

In plaats van de dialoog te zoeken worden de kleinere spelers zwart gemaakt. Moeten wij dit zien als een paniek reactie bij deze grote verenigingen omdat men de controle over de markt dreigt te verliezen?

Is het de angst de concurrentie aan te gaan met financiële zorgverleners, die zich verenigen in andere verenigingen, die vaak beter geschoold zijn dan het personeel van de NVVK en BPBI leden?

Wij verzoeken de besturen van de NVVK en de BPBI te stoppen met het verspreiden van onjuiste informatie over de grote groep hardwerkende, goed opgeleide financiële hulpverleners, die bewust kiezen geen lid te worden van de NVVK of BPBI.

Een keuze, ondanks de discriminerende werking van de markt met wetten als artikel 3:5 Wft en Wck artikel 47 & 48. Wij nodigen de besturen van de NVVK en de BPBI van harte uit om constructief met de andere belangenverenigingen  samen te werken en  in overleg te gaan.  Schuldhulpverlening kan beter, moet beter, gezamenlijk de schouders eronder..

Stop de kwaadsprekerij en begin met constructief samen te werken met ons, bonafide hulpverleners.

Met vriendelijke groet namens,

heel veel zelfstandige gepassioneerde hardwerkende budgetcoaches en bewindvoerders”

Ik als zelfstandige en professionele budgetcoach steun deze petitie. Jij ook?

13 Comments

 1. november 21, 2012 at 3:08 pm

  Bij deze steun ik deze petitie.

 2. Mieke-Reply
  november 21, 2012 at 4:42 pm

  Uiteraard steun ik deze petitie.

 3. november 21, 2012 at 7:59 pm

  Ik steun deze petitie.

 4. johannes-Reply
  november 22, 2012 at 8:33 am

  IK steun deze petitie ook als vrijwillig begeleider ,

 5. november 22, 2012 at 10:37 am

  Ja natuurlijk steun ik deze petitie,

  Karin Kühlkamp

 6. november 22, 2012 at 1:14 pm

  Goed stuk dat ik nu pas lees. Uiteraard kan ik deze petitie als hardwerkende, goedopgeleide en betrouwbare bewindvoerder en inkomensbeheerder alleen maar onderschrijven.

 7. november 22, 2012 at 6:55 pm

  Sluit me helemaal aan.

 8. november 23, 2012 at 6:56 am

  Ik sluit mij hiermee volledig aan. Ik teken de petitie! Met vriendelijke groeten, Ilse Appel

 9. november 23, 2012 at 8:14 am

  Hier kan ik het alleen maar volledig mee eens zijn. Het wordt inderdaad tijd dat er eens een omslag komt.

 10. november 23, 2012 at 9:29 pm

  “De onvermijdelijke reactie hierop in de vorm van de opkomst van belangenverenigingen voor kleinere spelers (o.a. Anibus en NBPB) lijkt door hen te worden beantwoord met ongenuanceerde, niet op feiten gebaseerde (media) uitspraken m.b.t de kwaliteit van deze kleinere spelers.

  In plaats van de dialoog te zoeken worden de kleinere spelers zwart gemaakt. Moeten wij dit zien als een paniek reactie bij deze grote verenigingen omdat men de controle over de markt dreigt te verliezen?”

  “Wij verzoeken de besturen van de NVVK en de BPBI te stoppen met het verspreiden van onjuiste informatie over de grote groep hardwerkende, goed opgeleide financiële hulpverleners, die bewust kiezen geen lid te worden van de NVVK of BPBI.”

  Ik onderschrijf dit volkomen. En hoewel ik momenteel in loondienst ben als schuldhulpverlener, en dus voor Art of Life niet aan de weg timmer en zeker geen opdrachten uitvoer, ben en blijf ik mij van alles op de hoogte houden en Francinehoudt mij anders wel op de hoogte :-)!

  Goed werk Francine, ik ben er bij!
  Zonnige groet, Sonja

 11. Janneke Visser-Reply
  november 24, 2012 at 8:25 am

  Ik ondersteun deze petitie. Mvg Janneke Visser

 12. december 2, 2012 at 9:36 pm

  Mijn steun heb je, hierbij petitie ‘getekend’!

  groet, Corine

 13. Paul Jorna-Reply
  december 11, 2012 at 12:03 pm

  Ik steun deze petitie van harte!!

Leave A Comment

Protected by WP Anti Spam