071 - 203 22 56
info@ri-organizing.nl

Dit jaar hebben wij een goedkope Sinterklaas. Ja…voor mij makkelijk praten, omdat mijn kinderen niet meer geloven dat de Goedheiligman nachtelijke capriolen maakt om hun schoentjes met regelmaat te vullen.  Ook  hebben wij niet zo’n grote familie met wie het vieren en doen we dat eigenlijk al jaren gezellig met zijn viertjes. Een echt gezinsding. Dit jaar mogen de kids ook hun creativiteit de vrije loop laten gaan in gedichtvorm.

De feestmaand december is een maand van verplichtingen. Sinterklaas , Kerst, Oud en Nieuw, we vieren die dagen het liefst met familie en vrienden en iedereen pakt uit. Cadeautjes, hapjes, drankjes, borrels en diners en nieuwsjaarsbijeenkomsten. En die dagen komen we door gehuldigd in feestelijke kleding, het liefst nieuw. Hardstikke leuk natuurlijk, maar het brengt natuurlijk zorgen en stress met zich mee als jijzelf niet veel geld te besteden hebt, terwijl je directe omgeving dat wel kan.

Het is makkelijk gezegd: “Laat je niet gek maken”. Want natuurlijk wil jij niet uit de toon vallen en je kinderen ook mooie cadeau’s geven met Pakjesavond of met Kerst. En wil jij dat ze vol trots hun geschenken kunnen opnoemen in het kringgesprek op school. Met kerst wil jij ook minmiaal dat 3-gangen diner op tafel zetten met lekkere drankjes en een feestelijk versierd huis. En wil je dat je kinderen Oudejaarsnacht ook een tas met vuurwerk hebben.

Hieronder een paar tips om de stress enigszins weg te nemen:

  • Wees open over jouw beperkte budget
  • Een jaartje Kerst en Oud en Nieuw overslaan kan juist met Sinterklaas voor veel meer pret zorgen!Als je kinderen nog heilig geloven in de Sint, doe het dan met de andere feestdagen rustig aan. Vier pakjesavond gewoon thuis om kinderteleurstellingen te voorkomen. Zijn je kinderen ouder, kies dan met het gezin welke feestdag gevierd wordt en laat je niet verleiden tot ook nog die andere feestagen!
  • Oliebollen zelf bakken, het blijft leuk en is stukken goedkoper en lekkerder dan kant en klare kopen!
  • Wees creatief: hele waardevolle cadeaus zijn zelfgemaakte waardebonnen voor bijv.  een avondje oppassen, een middag in de tuin werken of een uitgezette fietstocht inclusief picknick
  • Kijk voor speelgoed op Marktplaats, weggeefwinkels, of  2e hands speelgoedverkooppunten.
  • Goedkope feestelijke recepten kun je vinden op de websites van Robs budgetmenu’s of Bijstandsgerechten of Biobudget
  • Neem eens een duik in je kledingkast en verras jezelf met combinaties die je normaal niet zou combineren. Met de feestdagen mag je best een beetje over the top gek doen, nietwaar?
  • Zoek in de natuur naar natuurlijke tafelversieringen

Ik hoop dat iedereen toch hele fijne feestdagen zal hebben. Kijk naar wie en wat je om je heen hebt en tel je zegeningen…..

Mijn feestdagen gaan dit jaar weer over tijd doorbrengen met mijn gezin, samen koken, en veel films kijken die ieder jaar weer herhaald worden. En we zingen keihard mee met alle kerstliedjes die op de radio voorbijkomen. Heerlijk in joggingbroek….. pret gegarandeerd !

Leave A Comment

Protected by WP Anti Spam