071 - 203 22 56
info@ri-organizing.nl

Geachte mevrouw de Kock,

Vanochtend werd ik als eerste met u geconfronteerd mevrouw de Kock, nog voordat ik mijn kinderen en echtgenoot een goedemorgen had gekust.

De kranten stonden er vanochtend weer bol van. Malafide budgetcoaches en bewindvoerders die mensen met schulden nog verder de afgrond in storten voor eigen gewin en door slechte hulpverlening. In de Telegraaf werd zelfs gesproken over aasgieren! GOEDEMORGEN!

Hoe graag ik ook lid zou willen worden van de NVVK, ik kan het niet betalen, EUR 3100 per jaar met een opslag van nog eens EUR 1600 voor elk ander produkt. Leg het maar eens neer als ZZP’er (voorwaarden lidmaatschap NVVK). Bovendien  ben ik  geen organisatie, dus lid worden is geen optie.

Mevrouw de Kock, als budgetcoach houd ik mij verre van schuldhulpverlening, sterker nog ik mag me volgens de wet daar niet eens mee bezig houden. Dus dat doe ik als budgetcoach ook niet. Als budgetcoach richt ik mij op het voorkomen van schulden, preventie dus! Mensen die geen inzicht hebben door een chaotische administratie geef ik overzicht en inzicht in hun financiën met een gedegen budgetplan. Het zorgt er juist voor dat ze geen schulden krijgen en geen hulp hoeven te vragen aan de reguliere schuldhulpverlening. Dat scheelt weer. En de mensen die wel problematische schulden hebben, die stuur ik netjes door, zoals het hoort, volgens de wet. Maar wel met een geordend dossier, zodat het schuldhulptraject eigenlijk direct kan worden opgestart…….

Beste mevrouw de Kock, ik twijfel niet aan uw goede bedoelingen, maar twijfelt u ook aub niet aan de mijne! Ik kom hiermee op voor al mijn budgetcoach collega’s die net ik als vanochtend een frontale dreun in hun gezicht van u kregen. Ikzelf voel mij niet persoonlijk aangesproken, omdat ik weet dat ik mijn werk goed doe.  Maar het voelt wel alsof u het brood uit mijn mond haalt. Ik ben nl. nog steeds mijn eigen zaak aan het opbouwen. En ik ga daar gewoon mee door, ondanks de nieuwsberichten.

Ik hoop dat de NVVK zich zal gaan openstellen voor al die hardwerkende zelfstandige budgetcoaches, die werken vanuit hun passie, die zorgen voor rust bij vele gezinnen, die ervoor zorgen dat schulden voorkomen worden, die zich richten op gedragsverandering, een speerpunt van de nieuwe Wet Gemeentelijke Schuldhulpverlening,…….

Ik wens u verder een prettige werkweek!

Met vriendelijke groet,

Francine Nijkamp-Ririhena, budgetcoach met passie

 

 

11 Comments

 1. Gertie-Reply
  augustus 30, 2012 at 9:30 pm

  Amen….

 2. augustus 31, 2012 at 4:21 am

  Goed gesproken Francine, mevrouw de Kock weet dat ook wel. Heb je voor mij een kopietje van het krante-artikel? Ik jeb geen papieren krant meer.
  Verder heb ik het zeker wel op internet mee gekregen ja, geschrokken ook. Je voelt je onwillekeurig aangesproken, ondanks dat je wel zeker weten goed werk verricht.
  En ik ben wel schuldbemiddelaar, maar nog geen cent daarin verdient. Met als gevolg dat ik binnenkort zelf in de problemen kan komen als ZZPer.
  Staat er in het artikel ook dat de gemeentelijke schuldhulpverlening het wel goed doet? Nee, vast niet ……
  Groet, Sonja
  Art of Life

 3. augustus 31, 2012 at 6:39 am

  Mooi gezegd Francine, verwoord precies ook mijn gevoel. Maar ook ik ga verder met dat waar ik goed in ben…mensen verder op weg helpen…zodat ze, als het aan mij ligt, nooit bij de schuldhulp komen.
  Groetjes, Sandra van Herk
  Budgetcoach Ridderkerk
  VanHerkBudgetadvies

 4. Daniëlle-Reply
  augustus 31, 2012 at 7:17 am

  Heel goed geschreven! En ja, er zijn slechte budgetcoaches, en ja, er zijn slechte opleidingen, maar deze berichtgeving sloeg inderdaad nergens op!

 5. augustus 31, 2012 at 7:34 am

  Goed zo Francine, laten we hopen dat het opgepikt wordt. Ik heb namens de NVVBC gisteren een persbericht gestuurd naar verschillende media, en op LinkedIn in diverse groepen geplaatst. Ik denk, dat we met zijn allen een vuist moeten maken, omdat de ‘gevestigde orde’ zich van individuen weinig aantrekt.

  Succes allemaal!

  Dennis Luisterburg, vicevoorzitter Nederlandse Vereniging van Budgetcoaches NVVBC

 6. augustus 31, 2012 at 1:58 pm

  Geweldig verwoord! Ik denk dat je hiermee het frustrerende gevoel van een heleboel budgetcoaches beschrijft.

 7. augustus 31, 2012 at 4:51 pm

  mooie ingetogen reactie, Francine,

 8. augustus 31, 2012 at 6:20 pm

  Het artikel is mij helaas ook ontschoten! Ik schrik hier enorm van en Francine, je hebt dit geweldig goed verwoordt:
  Dit kan echt niet en het is goed hier met z’n allen een behoorlijke reactiete geven richting NVVK.

  Ook ik kan me helemaal niet vinden in het profiel dat hier geschetst wordt.

  Lieke Peters

 9. Louisa Apol-Reply
  september 1, 2012 at 5:30 pm

  Ik sluit mij hier volledig bij aan! Ik doe mijn werk naar behoren en geen haar op mijn hoofd die erover denkt om mensen langer dan nodig in de problemen te houden, of moedwillig mensen voor eigen gewin dieper in de sores te brengen! Ik krijg complimenten van de GKB voor mijn zeer volledig ingediende aanvragen schuldregeling en daar ben ik trots op!

  Louisa Apol
  Beschermingsbewindvoerder / budgetcoach

 10. september 3, 2012 at 6:57 am

  Prima reactie en de hoogste tijd om de NVVK van repliek te dienen. Met de regelmaat van de klok wordt door hen gewezen op de ‘malafide’ financiële hulpverlener (alleen NVVK is betrouwbaar!) Is dat om de machtspositie in stand te houden? Zonder enige onderbouwing staan dit soort boodschappen van de NVVK in de krant (want als de NVVK het zegt zal het wel waar zijn). Uiteraard zijn er voorbeelden te vinden waar het misgegaan is. Maar die voorbeelden heb ik ook over NVVK-leden. Mensen die dankzij deze hulp (of het ontbreken daarvan) ten einde raad op zoek zijn gegaan naar een alternatief en via die weg prima zijn geholpen. NVVK is absoluut niet de graadmeter voor kwaliteit.Daar moet heel snel een alternatief voor komen.

Leave A Comment

Protected by WP Anti Spam