071 - 203 22 56
info@ri-organizing.nl

Werkgever en schulden…de schaamte voorbij

Schulden en de werkvloer, nieuwsitem van de dag

…er moet meer steun van de werkgever komen als werknemers schulden hebben. Een van de werkgevers is zelfs een halve fulltimer kwijt aan alleen maar het verwerken van loonbeslagen. Begrip, maar ook schaamte overheerst bij de werkgevers. Het is moeilijk om financiële problemen bespreekbaar te maken. Ook vanuit de werkgeverskant. Een stukje voorlichting zou denk ik helpen, via intranet bijvoorbeeld, waar alle werknemers toegang tot hebben.

Als ik werkgevers spreek, zegt men dat het incidenteel voorkomt bij hen op de werkvloer, maar als je alle nieuwsberichten en onderzoeken mag geloven heeft toch echt 1 op de 10 Nederlanders financiële problemen….

Het zou mooi zijn als budgetcoaching als belangrijk onderdeel wordt gezien in de prive-werk balansondersteunende activiteiten. Even je hart luchten over die stapel administratie die maar groeit omdat je het zo druk hebt. En dan de hark er doorheen…met een budgetcoach. Voor meer inzicht en daardoor meer rust in de kop….wat de prive-werk balans alleen maar ten goede komt….

Leave A Comment

Protected by WP Anti Spam