071 - 203 22 56
info@ri-organizing.nl

Als ik met mensen in gesprek kom over mijn beroep als budgetcoach, dan krijg ik altijd dezelfde reacties: “je zult het wel megadruk hebben”, of  “waarom zou iemand een budgetcoach inhuren” of  “die mensen die een budgetcoach nodig hebben, die kunnen dat toch niet betalen?’.

Over die laatste veelvoorkomende reactie wou ik het even met jullie hebben. Ik vraag me nl. af waarom mensen toch altijd denken dat alleen mensen die zwaar in de financiële problemen zitten of moeten rondkomen van een minimum gebruik maken van een budgetcoach.

Mijn laatste 2 cliënten zijn daar een goed voorbeeld van. Beiden krijgen te maken met minder inkomen op termijn. Zij willen weten of ze dan nog wel aan hun financiële verplichtingen kunnen voldoen, of er zaken zijn waarop ze kunnen besparen. Graag willen ze tips of ze met minder hetzelfde of zelfs meer kunnen doen. En als je dan komt met makkelijk door te voeren besparingen en je weet op jaarbasis toch een kleine 1000 Euro te bezuinigen, dan is het goed.

Er zijn nog veel meer mooie situaties die ik graag deel met jullie,  want het is goed om regelmatig je financiën onder de loep te nemen, zeker bij veranderingen in je leven. Veranderingen waarmee we allemaal geconfronteerd worden: gezinsuitbreiding, samenwonen, trouwen, scheiden, een kind dat gaat studeren, verlies van een partner, pensioen. Het zijn allemaal gebeurtenissen die veel financiële impact kunnen hebben, zeker als er niet voldoende buffer is opgebouwd om die veranderingen financieel op te kunnen vangen. Een budgetcoach kan dan alles voor je op een rijtje zetten, zodat jij weet wat kan….

Heb  je een familielid hebt met een beperking en niet voldoende tijd om die persoon te ondersteunen op bijv. administratief niveau,  een budgetcoach kan  jou dan ontzorgen. Zodat jij die tijd anders kunt doorbrengen met jouw familielid.

Misschien ben je wel werkgever en heb je regelmatig te maken met loonbeslagen en de administratieve rompslomp eromheen, of maak je je zorgen om die ene werknemer, omdat hij vaak voorschot op zijn salaris vraagt en net iets vaker ziek is dan de rest van je werknemers. Een budgetcoach ontzorgt jou als werkgever.

Het zijn maar kleine voorbeelden, maar misschien is het net genoeg om jou te overtuigen van de toegevoegde waarde van een budgetcoach.

Daarom….een budgetcoach inhuren…..

Leave A Comment

Protected by WP Anti Spam