071 - 203 22 56
info@ri-organizing.nl

#GunJezelfeenBudgetcoach

Al maanden lezen en horen we in de media dat het leven duurder wordt en de koopkracht drastisch daalt. Ik kan me voorstellen dat mensen zich zorgen maken door al die berichten. Natuurlijk zitten we in die economische crisis en natuurlijk zijn er vanuit de overheid allerlei maatregelen om het begrotingstekort zo snel mogelijk terug te dringen.

Wij Nederlanders staan toch te boek als zuinig? Wie heeft een verkoper tijdens buitenlandse vakanties niet horen roepen “You from Holland, kijken kijken niet kopen”. Of “Dutch Party”, waarin iedereen een hapje/drankje meeneemt naar een feest om de kosten te drukken. Toch staat 1 op de 2 Nederlanders regelmatig rood, als ik de kranten moet geloven. Heeft niks te maken met zuinigheid.

Zolang geld een taboe-onderwerp blijft, zal het een probleem blijven vermoed ik. Maar kom je niet uit met je inkomen, zorg dan zo snel mogelijk voor overzicht en inzicht in je financiën. Hieronder wat tips:

  1. Geef je administratie regelmatig een opfrisbeurt en orden het netjes zodat jij weet waar je alles kan vinden
  2. Noteer eens 6 weken lang wat je uitgeeft. Schrijf alles op en bewaar de bonnetjes
  3. Als je iets wilt kopen, vraag dan eens af of je het echt nodig hebt. Ik zal je een geheimpje verklappen: ik had 12 zwarte shirtjes….en ik droeg er maar 1 van
  4. Op internet vind je heel veel bespaartips, je hoeft het bespaarwiel echt niet opnieuw uit te vinden
  5. Praat met je (toekomstige) partner over hoe jij over geld denkt en weet hoe hij/zij daar over denkt!
  6. Maak gezamenlijke afspraken over financiën
  7. Besef dat veranderingen in je leven ook kosten met zich meebrengen en dat het aanpassen van je levensstijl soms een noodzaak is

Schroom niet om eens te praten met een budgetcoach en advies te vragen. Al schept het alleen maar duidelijkheid, ook dat is winst!

#GunjezelfeenBudgetcoach

Leave A Comment

Protected by WP Anti Spam